Menu

Krachtvoer

col copy krachtvoer 5

Dit weekend vond de tweede editie van ‘Krachtvoer’ plaats met als thema ‘Schaarste en overvloed’. Daarmee zette de succesvolle blog ‘Alle dagen Honger’ ons opnieuw aan tot nadenken over onze eetgewoonten. Alle dagen Honger is het geesteskind van bloggers Jo, Barbara en Mayken. Hun foodblog is origineel en uniek in die zin dat zij meer willen doen dan recepten geven en ingrediënten bespreken. Samen gaan zij op zoek naar de beste verhalen achter producten, naar eigenzinnige producenten met liefde voor hun vak en nieuwe biologische trends.

Die visie wilden ze ook doorzetten in hun festival Krachtvoer, waarvan ook de tweede editie een groot succes was. Een eigen culinair festival oprichten, dat is iets waar de meeste bloggers alleen van kunnen dromen…

col copy krachtvoer 3

 

col copy krachtvoer 6Krachtvoer gaat terug naar de roots en wil ons bewust maken van waarom we eten en vooral wat we eten en welke invloed dat op ons en de omgeving heeft. Naast een markt, foodtrucks en eetkraampjes kon je hier ook terecht voor culinaire films, workshops en masterclasses. Zelf woonde ik drie masterclasses bij: foodblogging bij Stephanie Duval, foodwriting bij Hiske Verspille en foodfotografie bij Piet De Kersgieter. Dit alles met het oog op het verbeteren van mijn blog voor jullie ;-).

col copy krachtvoer 4

De workshops waren super interessant en los daarvan vind ik het gewoon altijd zalig als ik mensen ontmoet met dezelfde passie en drijfveer: ‘eten’! Voor mij was het een geslaagd culinair festival waarin er meer werd gedaan dan lekker gegeten en gedronken. Je kon er snuisteren in groene kookboeken, biologische producten of gadgets kopen, groenten fermenteren en plukwandelingen maken. Net iets anders dan een doorsnee weekend!

col copy krachtvoer 1 col copy krachtvoer 2