Menu

LocalStore N°2000

localstore col1

Joepie iets nieuws achter mijn hoek ontdekt! LocalStore N°2000 is nog maar net geopend maar kan al op heel wat kijklustige foodies rekenen. Eerder openden ze een winkel in Borgerhout maar nu kan je ook in het hart van de stad terecht. Ik ben alvast fan van het concept. LocalStore staat voor lokale producten maar bedoelt daarmee niet alleen streekproducten uit Antwerpen. Zij gaan op zoek naar de beste lokale ambachtelijke producten over de hele wereld. Zo vind je hier tot mijn grote blijdschap Franse Kusmi Tea, thee die tot voor kort nergens in België te koop was en waarvan ik onlangs mijn eerste blikje noodgedwongen in Parijs kocht op de Champs-Elysées (binnenkort meer over mijn tripje naar de lichtstad). Ook chocolade van het merk Barú is hier verkrijgbaar met hun schattige verpakkingen en originele marshmallows met zoute karamel mmm…

Daarnaast ook Italiaanse olijfolie, pasta’s en enkele designspullen voor hobbykoks. Zo lang het maar geen massaproductie betreft. LocalStore staat voor het ambachtelijke, kleinschalige en vaak ook biologische.

localstore col2

Naast een winkel is er ook een mooie verstoog met biologische charcuterie, traiteurmaaltijden en huisgemaakt gebak. De broodpudding is hier heerlijk (en wat een gigantisch stuk voor slechts 2,5 euro). Dat alles kan je mee naar huis nemen of gewoon ter plaatse opsmullen in het restaurant. Er is ook een terras met Acapulco stoelen (daarvoor krijg je mij het huis uit!). De combinatie van een winkel en een restaurant vind ik echt super. Mij zien ze hier zeker terug!

LocalStore N°2000, Everdijstraat 20, 2000 Antwerpen