Menu

Trendy ontbijt en lunch by Barchel – Antwerpen

img_0073
Yes yes Antwerpen is weer een gezellige hotspot rijker. Onlangs ontdekte ik Barchel, een geweldig plekje voor een origineel ontbijt, brunch of lunch.

Tijdens het weekend vind ik niks heerlijker dan lekker lang te slapen en gewoon te eten wanneer ik zin heb. Vaak worden mijn ontbijt en lunch dan herleid tot één geweldig eetmoment waar ik echt van kan genieten. Daarvoor ga ik steeds op zoek naar nieuwe gezellige eetplekjes.

img_0069

Hoog bovenaan mijn lijstje van favorieten prijkt momenteel Barchel, één van de nieuwste hotspots in Antwerpen, vlakbij het Stadspark. Het statige gebouw en de inrichting alleen al zijn absoluut de moeite om hier eens even binnen te springen. Het hoge plafond, de prachtige vloeren en de geslaagde combinatie van oude en moderne elementen maken mij helemaal vrolijk.

Terwijl je de ruimte in je opneemt, geniet je van een lekker kopje verse thee, een latte, hot chocolate, home made ice tea,… stuk voor stuk met een eigen originele twist. En Barchel noemt zichzelf bovendien een ‘all day foodbar’ (ikke blij!) waar je naast een kopje koffie ook de hele dag terechtkunt voor een ontbijt, lunch of uitgebreid aperitief.

img_0080
Denk daarbij aan heel wat originele ontbijtjes (pannenkoeken met kokosroom!) en lekkere flatbreads voor de lunch. Ik proefde van een flatbread met avocadocrème, een gepocheerd ei, feta en granaatappelpitjes, echt zalig. Mijn lief ging voor de versie met zoete aardappel en pulled pork, minstens even lekker!

img_0059

Eigenlijk waren we hier maar toevallig binnengestapt toen onze magen begonnen te grommen maar uiteindelijk zijn we hier echt lang blijven plakken. Een topplek om te onthouden dus, volgende keer neem ik ook taart!

Barchel
Van breestraat 6
2000 Antwerpen
http://barchel-antwerp.com