Ingrediënten (4 personen)
- 4 bruine pistolets
- 500 g kippengehakt
- 50 g fijngesneden lente-ui
- 1 tl komijnpoeder
- 2 cm geraspte gember
- 2 tl currypoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 klein rood pepertje (fijngesneden, zonder zaadjes)
- 2 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 potje Griekse yoghurt
- 1/2 teentje geplette look
- 1 verse mango in blokjes
- mangochutney (1 verse mango in blokjes, 1 scheut witte wijnazijn, 1 chilipepertje, honing en zout)
- scheutjes (bv. cresse rouge)
- verse koriander
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de chutney en laat zachtjes stoven op het vuur tot de gewenste smaak en structuur. Laat volledig afkoelen.
- Meng het kippengehakt met een eetlepel mayonaise, de fijngesneden lente-ui, chilipeper, wat koriander, 1 theelepel currypoeder, 1 theelepel kurkuma, het komijnpoeder en de gember. Maak er hamburgers van en laat even opstijven in de koelkast.
- Meng de Griekse yoghurt met 1 eetlepel mayonaise, de ketchup, de rest van het currypoeder en de kurkuma en de geplette look.
- Bak de hamburgers eerst kort in de pan en laat ze dan verder garen in de oven. Warm ook de pistolets even op in de oven.
- Snijd de pistolets open en bestrijk ze met mangochutney. Leg er de kippenburgers op en wat blokjes verse mango en koriander. Giet er wat saus over en sluit het broodje. Serveer met wat verse mango en scheutjes of salade naar keuze.