Menu

Chocoladekoekjes met hazelnoten

Toegegeven ik ben niet zo voor die commerciële Valentijn. Maar een klein gebaar van liefde is altijd goed. Zoals deze versgebakken chocoladekoekjes. Extra leuk als je ze op een stokje steekt!

Ingrediënten (30-tal koekjes)

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • 3 el cacaopoeder
  • snuifje zout
  • 150 g hazelnoten, fijngehakt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Wrijf de boter zacht en wit in een kom. Meng er de kristalsuiker onder. Voeg het ei, de cacao en het snuifje zout toe. Meng goed.
  3. Zeef de bloem onder het deeg en kneed tot een mooie gladde bol, wikkel het in plastic folie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Bestuif het werkblad en een deegrol met bloem. Rol het deeg uit. Steek er koekjes uit in leuke hartjesvormen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of bakmatje en bestrooi ze met de fijngehakte hazelnoten.
  5. Bak de zandkoekjes zo’n 15 minuten in de oven.

Tip:Steek twee hartjes uit en leg er een houten satestokje tussen, duw de randen goed aan en strooi er dan de fijngehakte hazelnootjes over. Leuk als cadeautje voor je hartendief!

Recept en styling in opdracht van Dille & Kamille.