Menu

Tajine met lamsgehakt en eitjes

Tajine is ongetwijfeld één van mijn lievelingsgerechten. Mijn lief heeft Marokkaanse roots en ik kijk er altijd naar uit als zijn mama nog eens echte tajine maakt. Haar specialiteit? een heerlijke tajine kefta met eitjes. Dit recept dat ik maakte voor Dille & Kamille is hierop gebaseerd. Smakelijk!

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote ui, geschild en fijngesneden
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
  • 100 ml groentebouillon
  • 2 wortelen, gewassen en in grove stukken gesneden
  • ½ de blik kikkererwten
  • 500 g lamsgehakt
  • 1 ei + 4 eitjes
  • 2 el paneermeel
  • 2 tl ras el hanout
  • 2 tl garam massala
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • snuifje cayennepeper
  • zout
  • verse munt
  • verse koriander
  • 1 el olijfolie

Voor erbij: Marokkaans brood

Bereiding

  1. Verwarm de oven over op 200°C.
  2. Doe het lamsgehakt in een kom. Doe er het eitje, het paneermeel, 1 tl ras el hanout, 1 tl garam massala, wat verse munt, koriander en zout onder. Rol er mooie balletjes van.
  3. Zet de tajine op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak er de lamsballetjes kort in aan tot ze een krokant korstje hebben. Voeg er de fijngesneden look en ui aan toe. Voeg er nadien de stukken wortel en de kikkererwten aan toe en bak alles kort even door.
  4. Doe er de tomatenstukjes en de bouillon bij. Voeg er 1 tl ras el hanout, 1 tl graham massala, het paprikapoeder, de cayennepeper en het karwijzaad aan toe. Roer alles mooi door.
  5. Zet de tajine met het deksel zo’n 25 min in de oven op 200°C.
  6. Haal de tajine uit de oven, haal er het deksel af en maak 4 kuiltjes in de saus, giet er de eitjes in. Zet het deksel er terug op en zet de tajine opnieuw zo’n 15 min. in de oven.
  7. Serveer met wat verse koriander en Marokkaans brood.