Menu

Coq au vin

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 grote hoevekip, in stukken
  • 150 g spekblokjes
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
  • 3 grote wortelen, geschild en in schijfjes
  • 100 g champignons, gekuist en gehalveerd
  • 12 zilveruitjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 fles rode wijn
  • 1 kruidentuiltje

Bereiding

  1. Pel de zilveruitjes en hou apart.
  2. Neem een grote kookpot en stoof hierin de fijngesneden sjalot en de look aan met wat olijfolie. Voeg hier de schijfjes wortel en de halve champignons aan toe en laat even meestoven.
  3. Kruid intussen de kip met peper en zout en korst ze aan in een steelpan met wat olijfolie. Doe de stukken kip in de kookpot bij de sjalot en de look.
  4. Bak de spekblokjes aan in de steelpan en voeg ze ook toe aan de kookpot samen met de zilveruitjes.
  5. Overgiet alles met de bouillon en de rode wijn en laat minstens een uur sudderen op het vuur.
  6. Werk af met wat fijngehakte peterselie en serveer met rozemarijnaardappeltjes.

Recept en styling in opdracht van Dille & Kamille.