Menu

De perfecte appelcake

appelcakeappelcake

De herfst is voor mij onlosmakelijk verbonden met het experimenteren in de keuken. Het is dan wat kouder en ik blijf dan graag binnen om heel wat receptjes uit te proberen. Maar ook enkele klassiekers passeren de revue. Zo is een echte appelcake mijn favoriete zoete zonde tijdens de herfst. Met dit recept lukt het altijd!

Ingrediënten (voor een ronde cakevorm van 20cm diameter)

  • 4 eieren
  • 200 g suiker (ik gebruik zelfgemaakte vanillesuiker)
  • 170 g boter, gesmolten
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 3 grannysmithappels (ik gebruik deze zure appeltjes het liefst, ze geven een frisse toets aan je gebak)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de eieren met de suiker en meng er nadien de gesmolten boter onder.
  3. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng goed door.
  4. Schil de appels en snijd 1,5 appel in blokjes en 1,5 appel in partjes.
  5. Roer de blokjes onder het cakebeslag. Giet het beslag in een ingeboterde en met bloem bestoven cakevorm. Schik er de appelpartjes op.
  6. Bak zo’n 20 minuten in de oven en bestrooi de appeltjes dan met wat suiker. Bak nog 20 minuten verder tot de cake volledig gaar is.