Menu

DIY kerstcadeau: zelfgebakken koekjes!

kerstkoekjes copy

Cadeautjes hoeven niet duur te zijn. Zelfgemaakte cadeautjes zijn minstens even leuk en extra persoonlijk. Maak voor kerst bijvoorbeeld doosjes met zelfgebakken koekjes. Wedden dat iedereen er dol op is!

Ingrediënten (voor 30 koekjes)

  • 2 eidooiers
  • 160 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g bloemsuiker
  • 250 g bloem
  • snuifje zout
  • enkele druppels vanille-aroma
  • veenbessenkonfijt (bv. van de najaarscollectie van Callas Confiture – om duimen en vingers bij af te likken!)
  • Kerst-uitsteekvormpjes (bv. Dille & Kamille)

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom samen met de bloemsuiker. Maak hierin een kuiltje en doe daar de zachte boter in blokjes in samen met de eidooiers, het snuifje zout en de druppels vanille-aroma.
  2. Meng het deeg en kneed langzaam tot je een mooie homogene bol deeg krijgt.
  3. Wikkel in plastic folie en zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit en steek kerstvormpjes uit.
  5. Voor de gevulde koekjes: steek een rondje uit. Vouw de randen een beetje naar binnen. Leg er een lepeltje veenbessenkonfijt op. Steek een sterretje uit en leg het op de confituur. Duw de randen van het rondje tegen de hoekjes van de ster.
  6. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze zo’n 15 minuten op 180°C. Laat afkoelen.
  7. Verpak de koekjes in een leuk doosje of zakje en hang er een grappig kaartje aan. Succes verzekerd!