Menu

Forel met fijne kruidenboter, citroen en peterselie-aardappeltjes

 

forel bewerkt

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 forellen
  • kruidenboter
  • boter
  • verse bieslook
  • verse peterselie
  • 5 vastkokende aardappelen

Bereiding

  1. Maak de forellen schoon, knip de staart en de vinnen eraf en spoel de forellen met koud water. Dep ze droog.
  2. Hak de peterselie fijn met de bieslook.Snijd de citroen in dunne schijfjes en snijd de schijfjes in twee.
  3. Vul de forellen met de kruidenboter, de fijngehakte kruiden en de schijfjes citroen.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes of grote blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Serveer ze nadien met wat gehakte peterselie.
  5. Zet een vispan op het vuur met wat boter. Wacht tot de boter goudbruin kleurt en begint te schuimen (beurre meunière). Bak de forellen twee minuten langs elke kant.
  6. Neem een braadslee en leg er voorzichtig de forellen in. Schik er nog wat kruidenboter over. Bak de forellen nog 10 minuten in een oven van 180°C.
  7. Serveer de forel met de schuimende kruidenboter en de peterselie-aardappeltjes. Een frisse groene salade past hier prima bij.