Ingrediënten (2 personen)
- 2 forellen
- kruidenboter
- boter
- verse bieslook
- verse peterselie
- 5 vastkokende aardappelen
Bereiding
- Maak de forellen schoon, knip de staart en de vinnen eraf en spoel de forellen met koud water. Dep ze droog.
- Hak de peterselie fijn met de bieslook.Snijd de citroen in dunne schijfjes en snijd de schijfjes in twee.
- Vul de forellen met de kruidenboter, de fijngehakte kruiden en de schijfjes citroen.
- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes of grote blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Serveer ze nadien met wat gehakte peterselie.
- Zet een vispan op het vuur met wat boter. Wacht tot de boter goudbruin kleurt en begint te schuimen (beurre meunière). Bak de forellen twee minuten langs elke kant.
- Neem een braadslee en leg er voorzichtig de forellen in. Schik er nog wat kruidenboter over. Bak de forellen nog 10 minuten in een oven van 180°C.
- Serveer de forel met de schuimende kruidenboter en de peterselie-aardappeltjes. Een frisse groene salade past hier prima bij.