Menu

Gazpacho voor Dille & Kamille

Ik wou het jullie al zo lang vertellen, maar nu kan het eindelijk! Ik ben heel blij om aan te kondigen dat ik vanaf nu recepten ontwikkel voor Dille & Kamille. Mijn eerste gerechtje is een echte klassieker: frisse gazpacho. Ideaal bij dit zomerse weer!

2016-06 Gazpacho_LRfoto: Joke Van den Heuvel

Gazpacho

Ingrediënten (voor 1 liter gazpacho – 4 personen)

  • 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
  • 1 kg tomaten, in blokjes
  • 1 komkommer, geschild en ontpit in blokjes
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 3 el olijfolie*
  • versgemalen zwarte peper* en zeezout

Voor de garnering:

  • Verse broodcroutons
  • 3 kleuren paprika’s en komkommer in blokjes

Bereiding

  1. Doe de paprika, de tomaten, de komkommer, het sjalotje en de geperste look in de Mix goed door. Indien gewenst kan je de soep nu zeven.
  2. Voeg de olijfolie en de witte wijnazijn toe. Kruid af met zwarte peper van de molen en zeezout.
  3. Dien de soep goed koel op.
  4. Serveer eventueel met wat verse broodcroutons en fijne blokjes paprika en komkommer.

Bekijk dit recept en bijhorende producten ook op http://www.dille-kamille.be/nl/