Menu

Het paasbuffet: toast met groene asperges en gepocheerd ei

2017-02 Pasen LR-5Foto: Dille & Kamille

En hopla we zijn we zijn weer woensdag dus ik deel mijn tweede recept voor mijn paasbuffet. Deze toast met gepocheerd ei en asperges schreeuwt gewoon lente. Laat dat zonnetje maar komen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 grote bruine boterhammen, getoast
  • handvol scheutjes (bv. Preischeuten, cress)
  • handvol sla
  • 8 groene asperges
  • 4 eitjes
  • azijn
  • zwarte peper van de molen
  • grof zeezout

Bereiding

  1. Blancheer de asperges een minuutje in kokend water. Schik wat salade, scheutjes en de asperges op de toasts.
  2. Breng een grote pot met water aan de kook. Voeg er een flinke scheut azijn aan toe. Doe de eitjes elk afzonderlijk in een koffiekopje. Maak een draaikolk in het water met behulp van een klopper. Zet het vuur af, wacht tot de kolk iets stiller draait. Giet er in één keer één eitje bij. Zet het vuur terug hoger en laat het eiwit zachtjes rond het eigeel draaien. Wacht tot het ei mooi gepocheerd is. Haal het er voorzichtig uit en schik het op een toast. Herhaal dit voor de andere toasts. Werk af met grof zeezout en zwarte peper.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.