Menu

Macaron Manon wordt 3 jaar!

Macaron Manon klein

Morgen is het zover, dan is het exact 3 jaar geleden dat ik mijn eerste blogpost schreef voor Macaron Manon. Ik had nooit gedacht dat bloggen zo’n deel zou uitmaken van mijn leven. De afgelopen 3 jaar vormden een geweldige rollercoaster van fijne ontmoetingen en samenwerkingen. Een kleine terugblik op de leukste momenten.

Laat ik beginnen bij het begin. Als kind al was ik verzot op eten en werd ik helemaal wild van taart. Vooral als het mijn verjaardag was want dan aten we traditioneel een bom van een taart. Met profiterollen, gebrande meringue en chocolade,… nog steeds mijn favoriet. Elk jaar opnieuw bestelde mijn mama deze taart bij bakker Hendrickx in Lier en nu soms zelfs nog, terwijl ik al meer dan 10 jaar in Antwerpen woon. Het is pure nostalgie voor mij.

Een tijdje geleden vond mijn stiefmama (ik heb echt een hekel aan dat woord trouwens, kan iemand daar een deftig alternatief voor zoeken?) een receptje van mij terug. Ik moet een jaar of 10 geweest zijn toen ik voor het eerst receptjes neerpende. Mijn fameuse verjaardagstaart had ik toen bijvoorbeeld zelf nagemaakt met cracotten als bodem compleet met illustraties enal haha. Aan mijn schrijfstijl en spelling was toen wel nog wat werk ;-).

taart recept

Het heeft dus ergens wel altijd een beetje in mij gezeten. Maar waarom ik juist ben beginnen bloggen? Eigenlijk was ik tijdens mijn eerste job op zoek naar een uitlaadklep. Ik wou schrijven over mijn eigen hersenspinsels, verhalen, culinaire ontdekkingen en recepten. Ik begon wel vastberaden meteen met een eigen logo, concept en liet blogspot.com links liggen. Maar als ik nu terugkijk is er toch heel veel veranderd. Zo zagen mijn foto’s er in het begin alles behalve smakelijk uit (amuseer jullie gerust in mijn archief) en blogde ik eigenlijk vooral wanneer ik zin had zonder na te denken over mijn aantal lezers en social media.

2016-06 Pizza-4

Ondertussen heb ik een blogkalender, lijstjes met onderwerpen, lijstjes met samenwerkingen, een kalender met bloggersevents of etentjes met de blogsisters. Bloggen is echt meer dan louter een hobby geworden. Door mijn blog kreeg ik ook op freelance gebied veel meer kansen dan ik ooit had durven dromen. Een blog opstarten was één van de beste dingen die ik ooit deed. Ik heb zo ongelooflijk veel leuke mensen leren kennen, andere bloggers met wie ik dezelfde passie deel maar ook journalisten, gedreven PR-madammen en heren, prachtige merken én ik leerde ook mezelf beter kennen. Door te bloggen werd ik uitgedaagd om steeds beter te worden, om origineler te zijn, om mooiere foto’s te maken, beter te schrijven,… Ik leer nog elke dag.Manon10

Toen ik eind vorig jaar in een dipje zat en een blogpost schreef over mijn terugblik op 2016 en mijn plan, schrok ik pas echt. Bijna 6000 mensen lazen die post. Ik kreeg massaal veel reacties, op mijn blog, via facebook, mail, sms, telefoon, persoonlijk,… Jullie maakten mij weer helemaal warm vanbinnen en leerden mij weer dat het ok is als niet alles perfect is, jullie steunden mij door dik en dun, jullie leerden mij om er weer vollenbak voor te gaan. Echt waar, dikke merci daarvoor, dat deed zo’n deugd!

Manon Libelle

Tegelijkertijd ben ik ook ontzettend dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen en alle mensen die in mij geloofden. Het voorbije blogjaar ging ik samenwerken met Dille & Kamille en ik doe dat nog steeds ontzettend graag. Klanten gingen mij inhuren als foodsylist en foodfotograaf. En ik werd vaste culinair redactrice voor Libelle en Libelle Lekker, voor mij een echte mijlpaal in 2016! Voor Libelle schrijf ik ondertussen al 8 maanden de Hebben, Weten en Proeven pagina’s, de Boek, Blog & nog rubriek en de Lekkermix. Ik help af en toe ook mee met producties. Ik ben zo blij dat ik met dit fantastisch team mag samenwerken, zij inspireren mij elke dag weer opnieuw!

IMG_9372

Daarnaast mocht ik ook koken voor de kookvideo’s van het kerstmenu van Solo en deed de ik de foodstyling voor de nieuwe videocampagne van Philadelphia. Ondertussen ontwikkel ik recepten voor heel wat bedrijven (check out my portfolio). Nooit had ik kunnen denken dat mensen mijn recepten echt zouden namaken. Soms moet ik even in mijn arm knijpen!

Schermafbeelding 2017-02-27 om 22.15.11

En nee het is niet allemaal rozengeur en maneschijn, dat lazen jullie eerder al, maar laten we zeggen dat ik me wel op één of andere roze wolk bevind of terug opnieuw door een roze bril kijk, fuchsia zelfs met glitters en eenhoorns haha. Dat heeft ook alles te maken met dat ik binnen twee weken samen met mijn liefje verhuis naar ons eigen stekje. Na 1,5 jaar zoeken hebben we eindelijk iets gekocht en guess what, daar komt ook een geweldige keuken in. Ik kijk er zo naar uit. Verder heb ik nog heel wat culinaire plannen maar die ga ik hier nog niet helemaal uit de doeken doen, kwestie van het toch een beetje spannend te houden hè!

Last but not least, ik kan het niet genoeg herhalen: dikke merci! Aan iedereen die mij niet gek verklaarde toen ik na mijn studies zei dat ik wilde gaan schrijven over eten. Aan mijn liefje die mijn hopen stylingmateriaal, gekke keukenkunsten en laat-avondbloggen verdraagt. Aan mijn vriendinnen die hun bord al klaarhouden voor Instagram. Mijn lieve mama, papa & Chantal, zus, broer, schoonzus,… aan heel mijn familie, vrienden, collega’s, partners en volgers die Macaron Manon gemaakt hebben tot wat het nu vandaag is, tot wat ik nu vandaag ben.

Dikke kus!

Manon

Macaron Manon klein 2