Menu

Kervelsoep met kruidenroom

Kervelsoep blijft één van mijn absolute lievelingssoepen. Werk ‘m af met wat kruidenroom voor wat extra pit.

Recept: kervelsoep met kruidenroom

Ingrediënten

4 pers. • 25 min.

• 2 uien • 2 preiwitten • 1 bussel kervel • 1 l groente- of kippenbouillon • 2 el olijfolie • peper en zout

Voor de kruidenroom • 4 el kruidenkaas • 50 ml room van Campina • 1 bosje verse bieslook

Bereiding

  1. Maak de kervelsoep. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Stoof de ui en de prei aan in een grote stoofpot met de olijfolie. Laat niet kleuren. Blus met de bouillon en laat goed doorkoken tot de prei gaar is.
  2. Maak de kruidenroom. Meng de kruidenkaas met de room. Hak de bieslook fijn.
  3. Voeg de kervel toe aan de soep, hou wat apart voor de afwerking. Laat 2 minuten meekoken. Mix de soep en kruid met peper en zout. Serveer ze met de kruidenroom en de fijngehakte bieslook.

Recept, styling en foto in betaalde samenwerking met Campina.