Menu

Marmercake

Deze marmercake is een echte klassieker maar blijft zo ongelooflijk lekker. Het perfecte tussendoortje om een druilerige winterdag op te vrolijken.

Ingrediënten

  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 3 grote el cacaopoeder

extra: bakspray of boter en bloem om je bakvorm in te vetten.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. 

2. Klop de eitjes los en meng er de suiker onder.

3. Meng er de gesmolten boter en nadien de zelfrijzende bloem onder. Meng alles tot een mooi deeg.

4. Vet een bakvorm in en bestuif met wat bloem. Giet 2/3de van het beslag in de bakvorm. Meng het cacaopoeder onder de rest van het beslag. 

5. Giet het chocoladebeslag bovenop het andere cakebeslag zonder het te mengen. 

6. Neem een lepel en schep voorzichtig het natuurbeslag naar van onder naar boven. Herhaal dit nog 2 keer tot je een mooie gemarmerde cake krijgt.

7. Bak de cake zo’n 50 minuten in de oven tot hij mooi goudbruin gebakken is.

Dagdromen

Nooit de hoop opgeven, dat leerde ik de voorbije week. Want ons bompa is na 3 weken bijna volledig buiten bewustzijn terug een beetje daar. Het gaat moeilijk maar soms kunnen we een beetje babbelen. Het feit dat hij er nog is, is een wonder zeggen de dokters. En dat voelt ook echt zo. We weten nog niet welke kant het gaat uitgaan maar we blijven alleszins positief en heel hard duimen dat het helemaal goed komt. Ons bomma kreeg gisteren haar eerste vaccin, dus na weken van veel verdriet zijn hier terug wat happy vibes. Met mij gaat het ook wat beter, ik heb even de tijd genomen om te vertragen, heel veel te vertragen en tijd te nemen om zo veel mogelijk bij ons bompa te zijn. Ik ben ook ongelooflijk dankbaar dat dit mogelijk is, dat dit nog kan. 

Tegelijkertijd ben ik ook dankbaar voor zoveel liefde en warmte om mij heen. Bedankt voor de vele lieve berichtjes en telefoontjes, echt. Ik ben ook ongelooflijk dankbaar dat ik de tofste job ter wereld heb, eentje waarbij ik mag meewerken aan een parallel universum waar corona niet bestaat, waar lekker eten de hoofdrol speelt en waarbij ik mee mooie beelden mag maken voor feestjes, voor als dat straks weer wel kan. Daarbij besef ik meer dan ooit dat koken echt mijn passie is waar mijn hart ligt. Als ik aan het kokkerellen ben, ben ik in mijn element en lijkt de wereld rond mij even te verdwijnen. Dan dwalen mijn gedachten af naar mooie herinneringen van vroeger of nieuwe dromen voor de toekomst. Vandaag dagdroomde ik over marmercake, over hoe ik die vroeger bakte met ons bompa op woensdagnamiddag en hoe hij mij leerde hoe je voorzichtig het deeg perfect kunt doen marmeren. Over hoe zijn stokoude bakvormen nog steeds de beste zijn en dat ze die nu toch niet meer zo maken. En dat kan ik alleen maar beamen, vandaag bakte ik deze marmercake zoals bompa mij dat leerde, in diezelfde stokoude bakvorm van toen .