Menu

Mascarponecrème met aardbeien

mascarponecrème aardbeien2 copy

Dit zomerse weer vraagt om een frisse en fruitige zoete zonde. Nu de aardbeien volop in het seizoen zijn, moeten we ervan profiteren. Probeer deze glaasjes eens met een bodem van koekjes, een luchtige mascarponecrème en verse aardbeien!

Ingrediënten (4 glaasjes)

  • 100 g mascarpone
  • 2 eiwitten
  • 1/2 vanillestokje
  • 4 el kristalsuiker
  • 12 verse aardbeien
  • 4 koekjes naar keuze (speculaas, oreo of sprits)
  • cacaopoeder

Bereiding

  1. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Roer er de mascarpone onder. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer de vanillezaadjes onder de mascarponecrème.
  2. Verkruimel de koekjes met behulp van een keukenrobot of doe ze in een plastic zakje en sla ze stuk met een deegrol.
  3. Was de aardbeien en snijd ze in schijfjes.
  4. Neem 4 glaasjes en doe in elk glaasje een beetje crumble van de koekjes. Schik de aardbeienschijfjes langs de randen.
  5. Lepel er de mascarponecrème op. Werk af met nog wat verse aardbeien en cacaopoeder.