Menu

Taartjes met passievrucht en mango

Zin in een lekker en fris taartje? Probeer deze eens met zelfgemaakte curd van passievruchten en mango die ik maakte voor Dille & Kamille. Fris en kleurrijk en eigenlijk helemaal niet zo moeilijk!

Ingrediënten ( voor 8 kleine taartjes):
Voor het deeg:
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 300 g bloem
  • 1 ei
  • snuifje zout
Voor de mango-passievruchtencurd:
  • 100 ml mango-passievruchtensap
  • sap van 1 limoen
  • 150 g suiker
  • 125 g boter (op kamertemperatuur, in blokjes)
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
Om af te werken:
  • Enkele passievruchten
  • Fruit naar keuze
Bereiding
  1. Meng de eieren met de eidooiers, de suiker, boter, het mango-passievruchtensap en het limoensap. Verwarm het au bain marie en blijf roeren tot de curd mooi indikt. Giet ‘m in een glazen bokaal en laat afkoelen, hij zal nog extra indikken.
  2. Meng de boter met de suiker. Voeg het ei en het zout toe en meng opnieuw. Meng er als laatste de bloem onder en kneed tot een stevig deeg. Leg een uurtje in de koelkast in plastic folie.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de ingevette taartvormpjes met het deeg, leg er bakpapier en bakbonen op en bak de taartjes zo’n 20 a 25 min. in de oven.
  4. Laat afkoelen, ontvorm ze en vul ze met de mango-passievruchtencurd. Werk af met wat passievruchten en eventueel extra fruit naar keuze.