Menu

Pannenkoeken met plattekaas en vijgen

Mijn favoriet ontbijt? Pannenkoeken! Liefst met wat honing en lekker fruit erbij. Daar mag je mij voor wakker maken.

publiciteit

Ingrediënten 

voor ca. 10 dikke pannenkoekjes – 20 min.

  • 150 g bloem
  • 70 g plattekaas (bv. van Campina) + 4 el extra voor de afwerking
  • 5 dl melk
  • 1 ei
  • Handvol pecannoten
  • 2 vijgen
  • 2 kl honing
  • plantaardige olie voor het bakken

Bereiding

  1. Klop het ei los in een grote mengkom.
  2. Doe er de bloem bij en roer glad. Voeg de melk en de plattekaas toe en roer goed.
  3. Zet een koekenpan op het vuur met wat olie.
  4. Bak er één voor één de pannenkoeken in.
  5. Snijd de vijgen in vieren. Hak de pecannoten fijn.
  6. Leg de pannenkoeken op de borden. Werk af met de vijgen, nog wat extra plattekaas de fijngehakte pecannoten en de honing.

Recept in betaalde samenwerking met Campina.