Mijn favoriet ontbijt? Pannenkoeken! Liefst met wat honing en lekker fruit erbij. Daar mag je mij voor wakker maken.
publiciteit
Ingrediënten
voor ca. 10 dikke pannenkoekjes – 20 min.
- 150 g bloem
- 70 g plattekaas (bv. van Campina) + 4 el extra voor de afwerking
- 5 dl melk
- 1 ei
- Handvol pecannoten
- 2 vijgen
- 2 kl honing
- plantaardige olie voor het bakken
Bereiding
- Klop het ei los in een grote mengkom.
- Doe er de bloem bij en roer glad. Voeg de melk en de plattekaas toe en roer goed.
- Zet een koekenpan op het vuur met wat olie.
- Bak er één voor één de pannenkoeken in.
- Snijd de vijgen in vieren. Hak de pecannoten fijn.
- Leg de pannenkoeken op de borden. Werk af met de vijgen, nog wat extra plattekaas de fijngehakte pecannoten en de honing.
Recept in betaalde samenwerking met Campina.