Menu

Penne met romige peterseliepesto, spinazie en balletjes van kippengehakt

Op vrijdag heb ik vaak echt zin in comfortfood. Een lekkere pasta bijvoorbeeld zoals deze penne met romige peterseliepesto, spinazie en kippengehakt. Helemaal niet moeilijk maar wel super smaakvol!

Voor 4 personen

  • 480 g penne van 2 bio
  • 300 g kippengehakt
  • 1 tl kippenkruiden
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 kleine bussel krulpeterselie
  • 1 handvol basilicum
  • 80 g geroosterde pijnboompitten
  • 4 el parmezaanse kaas + extra voor erbij
  • 3 el room
  • 400 g spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 1 avocado, ontpit en in stukjes gesneden
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kruid het kippengehakt met de kippenkruiden, peper en zout. Rol er balletjes van. Bak de balletjes aan in een diepe stoofpan met 2 el olijfolie.
  2. Kook de penne beetgaar in gezouten water.
  3. Doe intussen de knoflook in de keukenrobot, maal fijn. Voeg de peterselie, de basilicum, 60 g geroosterde pijnboompitten, de helft van de avocado en de parmezaanse kaas toe. Maal fijn tot je een dikke pesto krijgt. Voeg 2 el olijfolie toe en meng goed.
  4. Voeg de spinazie toe bij de gehaktballetjes en laat meestoven. Voeg de pesto en de room toe en laat alles nog even meestoven.
  5. Giet de penne af en meng de pasta onder de romige pestosaus, breng op smaak met peper en zout. Werk af met wat geroosterde pijnboompitjes, stukjes avocado en extra parmezaanse kaas.