Heerlijk toch zo’n zelfgemaakte pizza? Beleg ‘m eens origineel zoals deze pizza met ricotta en venkelworst die ik maakte voor Dille & Kamille.
Ingrediënten (voor 2 pizza’s – 1 uur)
voor het pizzadeeg
- biologische bakmix voor pizza
- 1 el olijfolie
- 250 ml lauwwarm water
- 8 g instant gist
Voor de topping
- ½ flesje tomatensaus
- 4 el ricotta
- 1 venkelworstje
- Venkelzaadjes
- 4 el gemalen mozzarella
Bereiding
- Maak het pizzadeeg: los de gist op in het lauwwarme water.
- Doe er de pizzamix en de olijfolie bij. Kneed het deeg zo’n 10 minuten.
- Verdeel het deeg in twee gelijke delen, en laat het onder een vochtige theedoek ca. 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
- Beleg elke pizza met de tomatensaus en wat geraspte mozzarella. Knijp het gehakt uit het venkelworstje en schik het op de pizza’s. Werk af met wat ricotta en venkelzaadjes.
- Bak de pizza zo’n 18 à 20 min. in de oven tot hij mooi goudbruin gebakken is.