Menu

Rolcake met lemoncurd

2017-02 Pasen LRFoto: Dille & Kamille

Ingrediënten (voor 1 rolcake)

  • 3 eieren
  • 75 g kristalsuiker
  • 30 g zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 24 g maïszetmeel, gezeefd
  • 1 potje lemon curd (bv. Dille & Kamille)
  • 2 el poedersuiker
  • zeste van 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met de kristalsuiker tot een dikke witschuimige massa. Spatel er dan nadien voorzichtig de bloem en het maïszetmeel onder. Giet het beslag op de bakplaat en strijk het mooi gelijkmatig uit met behulp van een paletmes. Bak de biscuit zo’n 8 à 10 min. goudbruin in de oven.
  2. Leg ‘m nadien omgekeerd op een bakrooster met een vochtige handdoek. Laat even afkoelen en trek dan voorzichtig het bakpapier los.
  3. Bestrijk de biscuit met de lemoncurd. Rol de cake voorzichtig op van beneden naar boven. Leg ‘m op een plank of schotel en bestrooi ‘m met wat poedersuiker. Werk af met wat citroenzeste.

Recept & styling in opdracht voor Dille & Kamille.