Menu

Sushi op z’n met Belgisch met venkel, groene appel en paling – glaasje Bordeaux

Of ik zin had om ter gelegenheid van de nieuwe afleveringen van Belgium Loves Bordeaux ( op vier en vijf) een bijpassend sushi receptje te maken? Ja natuurlijk! Het werd er eentje op z’n Belgisch, geïnspireerd op de creaties van Marcelo Ballardin in aflevering 2 met een lekker Bordeaux wijntje geselecteerd door Jasper Van Papeghem.

Sushi op z’n Belgisch? Ik liet mij hiervoor inspireren op de paling in het groen. Geen rijst dus maar fijngehakte venkel, groene appel, lente-ui en bladpeterselie. Heerlijk met een frisse marinade van gember en witte-wijnazijn en een stukje gerookte paling erop.

Ingrediënten (6 stuks)

  • 1/4de venkel
  • 1/2 de groene appel (Golden delicious)
  • enkele blaadjes bladpeterselie
  • 1/2de lente-ui
  • 1 kl witte wijnazijn
  • 1/2 kl gembersiroop (bv. gimber) of geraspte gember
  • 2 gerookte palingfilets
  • 2 el mayonaise
  • 1/4de kl wasabi (of meer of minder naar smaak)
  • 1 kl roze peperkorrels

Bereiding

  1. Snipper de lente-ui en de bladpeterselie fijn en snijd de groene appel en de venkel in kleine blokjes. Meng alles goed en meng er de witte-wijazijn en de gembersiroop onder.
  2. Meng de mayonaise met de wasabi.
  3. Neem een serveerringetje en duw hier wat van de venkel-appelmengeling in. Snijd een stukje van de paling en leg het op het torentje. Verwijder het ringetje. Herhaal dit 6 keer.
  4. Werk de torentjes af met de wasabimayonaise en wat verkruimelde roze peperkorrels.

Wijntje erbij? Probeer de LaBottière Prestige, een lekkere frisse sauvignon blanc uit de Bordeaux van 2018.