Ingrediënten – 25 wafeltjes
15 min. + 1 uur opstijven + bakken
- 250 g zelfrijzende bloem
- 140 g kristalsuiker
- Snuifje zout
- 200 g boter
- 3 eieren
- 100 ml (half) volle melk (van Campina)
- 1 el vanille-essence
- 1 el cacaopoeder
- 2 el arachideolie
Voor erbij:
- 150 ml volle room (van Campina)
- 2 el poedersuiker + een beetje extra voor de afwerking
- Zilveren suikerparels
Nodig
- Hartjeswafelijzer
- Houten stokjes
- Spuitzak met gekarteld spuitmondje
Bereiding
- Doe de zelfrijzende bloem, de suiker en het snuifje zout in een mengkom.
- Smelt de boter en voeg ze toe. Voeg de eieren, de melk, de vanille-essence en het cacaopoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Laat het beslag een uur opstijven in de koelkast.
- Vet het wafelijzer in met de arachideolie met behulp van een borsteltje. Lepel telkens 2 eetlepels van het beslag in het wafelijzer en bak zo de hartjeswafels op de hoogste stand.
- Laat de hartjeswafeltjes afkoelen, haal ze uit elkaar en leg ze omgekeerd op een rooster. Steek ze op een stokje.
- Klop de room met de poedersuiker tot slagroom. Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit zo toefjes slagroom op de wafeltjes. Duw er de zilveren suikerparels in en zeef er nog wat poedersuiker over.