Menu

We like zandkoekjes!

 

Likekoekjes copy

Ingrediënten:

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 ei
  • 75 g suiker
  • 75 g boter
  • snuifje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Wrijf de boter zacht en wit in een kom. Meng er de kristalsuiker onder. Voeg het halve ei en het snuifje zout toe. Meng goed.
  3. Zeef de bloem onder het deeg en kneed tot een mooie gladde bol. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Bestuif het werkblad en een deegrol met bloem. Rol het deeg uit. Steek er koekjes uit in leuke vormen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of bakmatje.
  5. Bak de zandkoekjes zo’n 10 à 15 minuten goudbruin in de oven.

Tip: print een like-vorm, knip de vorm uit en leg de vorm op het deeg. Snijd zo leuke like-koekjes uit. Of laat je eigen koekjesstempel maken! Je vindt tal van websites die dat voor je doen.