Ingrediënten:
- 150 g zelfrijzende bloem
- 1/2 ei
- 75 g suiker
- 75 g boter
- snuifje zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Wrijf de boter zacht en wit in een kom. Meng er de kristalsuiker onder. Voeg het halve ei en het snuifje zout toe. Meng goed.
- Zeef de bloem onder het deeg en kneed tot een mooie gladde bol. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Bestuif het werkblad en een deegrol met bloem. Rol het deeg uit. Steek er koekjes uit in leuke vormen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of bakmatje.
- Bak de zandkoekjes zo’n 10 à 15 minuten goudbruin in de oven.
Tip: print een like-vorm, knip de vorm uit en leg de vorm op het deeg. Snijd zo leuke like-koekjes uit. Of laat je eigen koekjesstempel maken! Je vindt tal van websites die dat voor je doen.