Menu

Tomatenroomsoep met balletjes

Ingrediënten

4 tot 6 pers.

• 1 kg tomaten • 2 uien • 1 teentje knoflook • 1 el tomatenpuree • 1,5 l groentebouillon • 150 ml room (bv. culinaire room van Campina) • 250 gehakt • 2 el olijfolie • peper en zout

Optioneel: enkele blaadjes verse basilicum

Bereiding

  1. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Snijd de tomaten in grote stukken.
  2. Voeg de fijngesnipperde knoflook, ui en de tomatenpuree toe aan een stoofpot met olijfolie. Laat even aanstoven en voeg dat de tomaten toe. Laat even stoven en voeg de groentebouillon toe (voeg meer of minder toe naar gelang de tomaten erg sappig zijn.
  3. Laat 25 min. koken en mix de soep glad. Rol balletjes van het gehakt (maak je handen nat zo gaat het minder plakken) en laat ze enkele minuten meegaren in de soep. Meng er de room onder en kruid met peper en zout.
  4. Lepel de soep in de kommetjes en werk eventueel af met nog wat extra room en verse basilicum.

Recept en styling in betaalde samenwerking met Campina.