Menu

Smashed zalm burgers

Drukke week voor de boeg en zin in iets nieuws? Wat dacht je van deze? Lekker simpel en zo klaar!

Recept en styling in betaalde samenwerking met rayon.

Ingrediënten (die shop je vanuit je luie zetel via @rayon.be )

2 pers. – 15 min.

Ingrediënten 

  • 2 burgerbroodjes om af te bakken
  • 2 zalmfilets
  • 2 sneetjes (cheddar) kaas
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl honing
  • 1 kl roze peperkorrels
  • 1/3 komkommer
  • 3 radijsjes
  • 3 el skyr of verse kaas
  • enkele takjes verse dille
  • 2 kl kappertjes
  • peper en zout

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 170 graden.

2 Leg de zalmfilets in een ovenschaal, bestrijk ze met de mosterd en honing. Verkruimel er de roze peperbessen over. Zet 13 min. in de oven samen met de afbak burgerbroodjes.

3 Spoel intussen de komkommer en snijd in dunne repen met een dunschiller. Spoel de radijsjes en snij in fijne schijfjes.

4 Hak de dille en de kappertjes fijn en meng onder de skyr, kruid met peper en zout.

5 Haal de broodjes uit de oven, halveer ze, leg er de komkommerrepen en radijsjes op. Leg er de zalm op en duw plat. Leg er de kaas op en lepel er de saus over, sluit de broodjes, geef ze een smash en enjoy!