Menu

BANG BANG: Flemish Foodbash was the bomb!

bashcol6

Gisteren was het dan eindelijk zover, het moment waarnaar ik weken had uitgekeken: ‘The Flemish Food Bash’, oftewel dé knallende afsluiter van de jongerenactie ‘Jong Keukengeweld’ van Toerisme Vlaanderen. Jong Keukengeweld wil jonge topchefs in de kijker zetten en jongeren laten kennis maken met Vlaamse gastronomie van wereldniveau. Dit jaar namen sterrenchef Gert De Mangeleer en Joachim Boudens het voortouw voor een actie van formaat.

bashcol8 bashcol7 Jongeren konden enkele weken terecht bij hun favoriete restaurant om aan een betaalbare prijs te genieten van topgastronomie. Wekenlang konden we jonge topchefs volgen via sociale media, werden er diners weggegeven op facebook en trokken de jonge keukentalenten naar het buitenland om ook daar de actie onder de aandacht te brengen.

bashcol1 bashcol2 bashcol3 Als afsluiter organiseerde Toerisme Vlaanderen ‘Flemish Food Bash’. Een culinair feest in Café d’Anvers waarbij de chefs voor een keertje hun potten en pannen inruilden voor dj-platen. Onder meer Nick Bril (The Jane), Vincent Florizoone (Grand Cabaret), Alex Verhoeven (Fleur de Sel) en Jan Tournier (Cuchara) waren hier vertegenwoordigd. Maar er werd ook gekookt hoor, en hoe! Voor slechts 25 euro inkom konden we proeven van fantastische bordjes culinair genot. Jammer dat het feestje plaatsvond op een zondagavond (of zeg maar nacht) en ik niet tot in de hele vroege uurtjes kon blijven plakken. Als er nog een volgende editie komt, neem ik een dagje verlof!

bashcol4 bashcol5