Menu

Miele Beach Flavours: culinaire beleving aan zee

Miele beach flavours2

Beter weer om naar de zee te trekken, bestaat er bijna niet. Zalig om te genieten van die heerlijke zomerzon en dat zeebriesje. Laat ook zeker eens je smaakpapillen verwennen door Beach Flavours inspired by Miele. Culinaire verwennerij met uitzicht op zee!

Miele, bekend van de kwalitatief hoogstaande (stoom)ovens gooide een tijdje geleden het roer volledig om. Miele gaat voor beleving en wil mensen inspireren. Ook Beach Flavours gaat verder op dit elan en wil aan de hand van een culinaire ervaring mensen laten kennis maken met de keukentoestellen van Miele. Hiervoor zakten wij gisteren met plezier af naar het mondaine Knokke-Heist.

We worden ontvangen door de altijd sympathieke Anniek die naast haar eigen blog Cuberdon & Macaron werkt als culinair adviseur voor Miele. Zij legt ons tijdens de lunch telkens de link uit met de chefs en met de toestellen van Miele. Het menu zelf is van de hand van bekende sterrenchefs Yves Mattagne, Thomas Locus, Tim Boury en Joost Arijs.

Miele beach flavours1

Als voorgerecht krijgen we een gerecht van Yves Mattagne: gemarineerde zalm die we zelf konden afwerken met allerlei garnituren volgens de regels van de ku(n)st. Dat zorgt meteen voor een leuke dynamiek aan tafel waarbij iedereen de potjes met garnituren rond geeft en met elkaar kennismaakt.

Nadien krijgen we een lijngevangen zeebaars van Tim Boury die vandaag ook zelf aanwezig is. Hij werkte het gerecht af met gevulde penne met ricotta, tomatencompote, spinazie, groene asperges en een romige saus van paddenstoelen. Heel origineel en toegankelijk! De vis is bovendien perfect gegaard.

Miele beach flavours3

Daarna volgt een sappige rollade van Mechelse koekoek met hummus en feta, bedacht door Thomas Locus. We sluiten af met een dessert van mijn favoriete patissier Joost Arijs. Een frisse matcha biscuit met bolletjes van matcha crème, witte chocolade en een citruscoulis. Fantastisch!

Miele beach flavours4

Kortom het was een hele fijne namiddag in leuk gezelschap en met een geweldig uitzicht op zee. Zeker de moeite om op warme zomerdagen eens een keertje af te zakken naar Knokke. Want dat is toch eigenlijk ook geen straf hè…

Je kan de Beach Flavours inspired by Miele nog ontdekken tot 25 augustus in de BMW Beach Lounge op het strand van Knokke-Heist.  Reserveren kan via www.miele.be.