Menu

Tips en hebbedingen voor de perfecte picknick in je tuin

Een picknick in je eigen tuin? Waarom niet?! Nu we voorlopig nog in ons kot zitten en er opnieuw mooi lenteweer zit aan te komen, kunnen we er maar beter een beetje van genieten, toch? Met deze tips & hebbedingen zorg je voor de perfecte picknick!

1.Kies een mooi plekje

Kies een leuk plekje uit in het gras. Liefst eentje dat een beetje in de schaduw ligt zodat je comfortabel kunt eten. Ga ook voor een recht stukje zodat je drankjes mooi blijven staan. Lukt dat niet, zet dat een klein bijzettafeltje of een omgekeerd houten kistje neer. Lekker handig!

2. Fruit is altijd goed

Fruit is altijd lekker uit het vuistje tijdens je picknick. Neem een leuke fruitschaal mee en ga voor lekker sappig zomerfruit. Deze fruitschaal is niet alleen mooi en hip maar ook extra handig door de fijne draadjes, perfect voor zomerfruit als kersen en besjes.

3. Maak het jezelf niet te moeilijk

Kies voor eenvoudige gerechtjes. Een koude pastasalade of taboulé is altijd goed. Frans brood en kaas zijn ook een echte picknickklassieker. Mag het wat origineler? Wat dacht je van deze salade met aardbeien en mozzarella?

4. Zonder morsen

Vergeet ook de servetten niet. Er kan al eens wat gemorst worden tijdens zo’n picknick. Ga voor een leuk zomers motief.

5.Mooi glaswerk

Ga voor mooie stevige en stoere glazen. Hierin drink je huisgemaakte limonades of ice tea maar ze zijn ook perfect voor een glaasje wijn en ze kunnen tegen een stootje.

6. Keep it hot or cool

Onmisbaar op een picknick is een goede thermosfles. Om je soepjes warm te houden of je drankjes lekker fris te bewaren.

Blogpost in samenwerking met De Bijenkorf.