Berloumi spiesjes met zoete aardappel

Berloumi spiesjes

 

Na een weekend vol foodtrucks en zalige zondes is het weer tijd om wat gezonder te eten en mijn vleesverbruik weer even terug te schroeven. Vorige week ontdekte ik de zalige Belgische halloumi kaas van Berloumi, die prima kan als vleesvervanger. Het zonnetje van afgelopen week bracht me ook heel even in een lentesfeertje en zo kwam ik op het idee voor dit recept: lekkere spiesjes met halloumi en zoete aardappel. Kwestie van dat barre winterweer van vandaag helemaal te vergeten!

Ingrediënten (8 spiesjes)

  • 2 lange grote zoete aardappels
  • 1 blokje halloumi kaas van Berloumi
  • 1 rode ui
  • peper
  • grof zeezout
  • plantaardige olie
  • gemengde salade
  • clementines
  • geroosterde pijnboompitjes
  • olijfolie

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in schijfjes. Doe ze in een glazen schaal met een klein beetje water en wikkel er plastic folie rond. Zet 3 minuten in de microgolf en laat de zoete aardappels zo even stomen.
  2. Snijd de halloumi in blokjes.
  3. Zet een grillpan op het vuur met wat olie. Grill hierin de halloumi en de zoete aardappels. Steek ze op de bamboe prikkertjes en schik er wat rode ui tussen. Laat ze nog kort even warmen in de grillpan.
  4. Pel ondertussen de clementines en snijd ze in schijfjes. Schik de salade op de borden en schik er de schijfjes clementines op. Werk af met wat olijfolie, peper, zout en geroosterde pijnboompitjes. Schik er de spiesjes bij.

Comments are closed.