Menu

Amesi: webshop voor Italiaanse delicatessen

 

amesi

Dat ik verzot ben op Italië en de Italiaanse keuken weten jullie ondertussen al langer. Onlangs kreeg ik de mogelijkheid om de Italiaanse producten van Amesi te testen en ja hoor, mi piace!

www.amesi.nl is een nieuwe webshop waar je tal van Italiaanse delicatessen kan kopen. Je kiest hier tussen lekkers uit de verschillende Italiaanse regio’s of je maakt je keuze aan de hand van de productcategorieën. Ik testte een pakketje met smakelijke Siciliaanse producten: kastanjehoning, appelconfituur, gekarameliseerde ajuinen, artisjok-tapenade, truffelboter, wijngelei, fusilli met inktvisinkt, pittige chocolade en nougat.

Schermafbeelding 2016-02-22 om 19.36.19

 

Ik hou ervan om Italiaanse avonden te organiseren en heerlijke antipasti (voorgerecht/hapjes) te maken. Dan serveer ik alles op een grote houten plank. Ik zet die dan in het midden van de tafel en iedereen kan dan naar hartenlust proeven van al het lekkers. Ook de producten van amesi zijn daar geweldig voor. Zo smaakt de lekkere kastanjehoning prima bij wat pecorinokaas met fijngesneden peertjes. Dat gerecht brengt me zo weer in de Italiaanse vakantiesfeer.

Daarnaast toast ik dan wat ciabattabrood en besmeer ik het met de tapenade van artisjok en amandelen van amesi. Zalig! De truffelboter past dan weer prima bij een tagliata van ossenhaas met een rucolasalade.

Schermafbeelding 2016-02-22 om 19.35.59

Ik testte verder ook de fusilli pasta met inktvisinkt uit, heerlijk met een currysausje en scampi’s! Ik vond het heel fijn dat de pasta mooi zijn zwarte kleur behoudt. Bij gedroogde pasta met inktvisinkt gebeurt het namelijk wel eens dat de pasta lelijk grijs kleurt. Enkel de chocolade met chilipeper kon mij niet echt bekoren. Ik vond die iets te suikerachtig en echt wel heel pittig.

Maar goed ik heb dus weer een nieuwe webshop in mijn favorieten staan. Zo haal ik Italië toch een klein beetje in huis ;-).

Meer info op www.amesi.nl