Menu

5 lekkere vegetarische restaurants in Antwerpen

Antwerpen kent heel wat lekkere adresjes en ook voor vegetariërs stijgt het aanbod stilaan. Hoewel ik zelf geen vegetariër ben, probeer ik toch wat op mijn vleesconsumptie te letten en dat hoeft helemaal geen straf te zijn. Ik zet alvast mijn favoriete vegetarische restaurants in Antwerpen op een rijtje.

1. De broers van Julienne & Juliette

‘De broers van Julienne’ is een echte vaste waarde in Antwerpen. Hier kom je voor vegetarische en biologische gerechten. Zo is de Marokkaanse croute (bladerdeeg met couscous, groenten en geitenkaas) mijn all time favorite en ook de originele groentesalades en quiches zijn fantastisch. Als dessert proef je van een van de huisgemaakte taarten. Take away is ook mogelijk.

De Boers van Julienne
Kasteelpleinstraat 45-47
2000 Antwerpen
http://www.debroersvanjulienne.be/

&

Juliette
Ijzerenwaag 4
2000 Antwerpen

2. Greenway

Falafel wrap

Foto: www.greenway.be – falafel wrap

Eind februari 2015 opende Greenway zijn derde vestiging op de Groenplaats in Antwerpen. Hier vind je vegetarische gerechten (burgers, wraps, salades, pasta’s) uit de wereldkeuken en biologische drankjes. Greenway staat ook bekend voor zijn foodstands op festivals.

Greenway
Groenplaats 6
2000 Antwerpen
www.greenway.be

3. Carotterie

Carotterie opende haar deuren in november 2015 en is ondertussen een van de meest favoriete adresjes in de buurt voor een gezonde vegetarische of vegan lunch. Kiezen uit de vele smakelijke salades en slow pressed juices wordt moeilijk! Ook take out is mogelijk.

Carotterie
Sint Jorispoort 12
2000 Antwerpen
http://www.carotterie.be

4. Aahaar

 

Als het wat exotischer mag, zit je goed bij Aahaar. De Indische keuken staat immers bekend om haar smaakvolle vegetarische gerechten. Ga voor het buffet of een thali en proef van verschillende kleine gerechtjes.

Aahaar
Lange Herentalsestraat 23
2018 Antwerpen

5. Lombardia

 

Lombardia is een echt instituut in Antwerpen. Gelegen aan het middenplein van de Wilde Zee is dit een heerlijk plekje om in de zomer even bij te komen. Lekkere sappen en smoothies en hun befaamde ‘Ginger Love Tea’ zijn de favorieten van de vaste klanten. Verder lekkere vegetarische broodjes, salades, soepen,… Heel wat beroemdheden genoten hier van hun gezonde lunch. Wel jammer dat de prijzen de laatste jaren zo gestegen zijn.

Lombardia
Lombardenvest 78
2000 Antwerpen
www.lombardia.be