Pizza met vijgen en blauwe kaas

vijgenpizza-lr-3

Eigenlijk was ik niet zo’n pizzafan tot op het moment dat ik zelf begon te experimenteren. Ik hou van lange ovalen pizza’s met originele toppings. Deze pizza met vijgen en blauwe kaas is mijn favoriet!

vijgenpizza-lr-1

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg:

  • 200 g 00-bloem
  • 100 g water
  • 18 g verse gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout

Voor de topping:

  • 4 grote rode uien
  • 2 tl suiker
  • 4 el water
  • 2 verse vijgen
  • blauwe kaas ( ik gebruik gorgonzola)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Doe het water en de gist in de mengkom van je keukenrobot. Laat even staan tot er luchtbelletjes verschijnen. Doe er de bloem, het zout en de olijfolie bij en mix tot een glad en homogeen deeg. Rol het deeg tot een bol. Dek het deeg af met een schone keukenhanddoek en laat minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de uien en snijd ze in ringen. Stoof ze met de suiker en het water zachtjes aan tot ze lekker zoet en zacht zijn.
  3. Rol het deeg na het rijzen uit met wat bloem. Ik hou er wel van om lange pizza’s te maken in plaats van ronde. Het mag ook allemaal een beetje rustiek zijn.
  4. Leg er het uienkonfijt op en enkele stukjes blauwe kaas. Laat de pizza zo’n 20 à 25 minuten bakken in een oven op een bakplaat met bakpapier.
  5. Haal de pizza in de oven, leg er nog wat stukjes blauwe kaas en verse vijgen op. Kruid af met peper en zout.

vijgenpizza-lr-2

Nog meer pizza inspiratie? Wat dacht je van een pizza met kerstomaten, gegrilde courgette en burrata?

 

 

 

Comments are closed.