Menu

Fish a’ gogo: streetfood in Antwerpen

Fish a 'gogo 1

Tussen de kathedraal en de Oude Koornmarkt vind je sinds kort een nieuw adresje: Fish a’ gogo. Dit moet ongetwijfeld een van de kleinste maar ook meest charmante en schattige adresjes van ’t stad zijn. Hier proef je van allerlei lekkers uit de zee (kibbeling, calamares,…), à la minute klaargemaakt. Streetfood op z’n best!

Vorige week ontdekte ik Fish a’ gogo, een super schattig viskraampje vlakbij de Grote Markt. De vrolijke turquoise kleur (my favorite!) en de leuke krukjes (vissersstoeltjes) trekken meteen de aandacht. En yes, we hebben geluk want tussen de buien door begint eindelijk de zon wat te schijnen dus kunnen we zalig buiten zitten.

Eigenaar Jurgen maakt à la minute lekkere visgerechtjes klaar. Ter plaatse op te eten of  ‘a gogo’ – om mee te nemen. We vinden het moeilijk om te kiezen, alles ziet er hier zo lekker uit!  Van verse kibbeling met huisgemaakte tartaar over calamares, een broodje krabsla (met echte krab!), moules de bouchot à la plancha, maatjes en sardientjes tot visfrietjes/ boquerones (gefrituurde ansjovisjes, bekend van de Spaanse tapasbars).

Fish a'gogo 3

Fish a'gogo 4Alles is vers en huisbereid. Zo ook de garnaalkroketten en zelfs de gerookte zalm. Die laat Jurgen 24 uur pekelen om tot slot 15 uur koud te roken. We krijgen een proevertje aangeboden en echt het is alsof er letterlijk een smaakbommetje mijn mond ontploft. Hier kom ik voor terug (klantenkaartje, check!).

Ook het enthousiasme van Jurgen is aanstekelijk. Met een grote smile staat hij iedereen te woord en doet hij graag een babbeltje. Zalig om te zien dat de andere horecazaken in de buurt al kind aan huis zijn.

“Ja in Antwerpen vind je weinig echte streetfood”, vertelt Jurgen enthousiast. “Het is precies alsof wij alleen in een chique restaurant lekker kunnen eten, ik wil daar verandering in brengen. In New York, Londen en Azië vind je overal leuke streetfood kraampjes waar je snel on the go kwalitatieve gerechtjes kan proeven. Ik wil ook Antwerpen warm maken voor dit concept. Bij mij draait het om mijn liefde voor de zee en mijn passie voor haar ingrediënten. Het gaat puur om de smaak en als het even kan mag daar een glas cava en een gezellige babbel erbij!”

Zo content was ik, dat we daar zijn gaan zitten bij Fish a’ gogo. Want tijdens dat kleine moment zo heel even in de zon met al dat lekkers, leek het (toch) wel zomer en misschien zelfs een klein beetje vakantie. Tot snel Jurgen!

Fish a 'gogo 2

Fish a’gogo
Handschoenmarkt 1
2000 Antwerpen
http://fishagogo.be/