Menu

Charles Heidsieck champagnes in Villa Empain

ch 1

Enkele weken geleden was ik uitgenodigd in de prachtige Villa Empain aan het Terkamerenbos in Brussel. Het werd een culinaire avond in een fantastisch kader met verfijnde champagnes van Charles Heidsieck.

Ondanks het verschrikkelijke regenweer en de files zijn we eindelijk in Brussel geraakt. Bij het binnenkomen zijn we meteen onder de indruk van het prachtige kader van Villa Empain, een statig gebouw tussen de huizen van diplomaten aan de rand van het Terkamerenbos in Brussel. We zijn hier ter gelegenheid van de nieuwe samenwerking tussen Filliers Distillery en het exclusieve champagnemerk Charles Heidsieck. Vanaf 1 juli 2016 zal de verdeling van hun champagnes in België immers enkel via Filliers verlopen. Een samenwerking tussen twee bedrijven met een familiale achtergrond en een rijke geschiedenis.

CH- RR d+®bouch+® + verre fond boiseries-creditPolBaril-HDrvb

Tijdens de avond krijgen we de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende champagnes van het Charles Heidsieck gamma. De degustatie wordt begeleid door chef de cave Cyril Brun en wordt vergezeld van enkele culinaire hapjes van de hand van Jean Michel Laurier.

De champagnes zijn fantastisch! Erg verfijnd en toch toegankelijk. Mijn favoriet? De Vintage Rosé van 2006. Een hele mooie rosé champagne met verfijnde bubbels en een rijke smaak. Puur vakmanschap in het glas.

image002

Ook benieuwd?

De champagnes van Charles Heidsieck vind je bij de betere wijnhandelaars aan de volgende verkoopsadviesprijzen:

  • Brut Réserve  – € 45
  • Rosé Réserve –  €57
  • Brut Vintage 2005 – €72
  • Vintage Rosé 2006 –  €88
  • Blanc de Millénaires 1995 – €150

http://charlesheidsieck.com/