Enkele weken geleden was ik uitgenodigd in de prachtige Villa Empain aan het Terkamerenbos in Brussel. Het werd een culinaire avond in een fantastisch kader met verfijnde champagnes van Charles Heidsieck.
Ondanks het verschrikkelijke regenweer en de files zijn we eindelijk in Brussel geraakt. Bij het binnenkomen zijn we meteen onder de indruk van het prachtige kader van Villa Empain, een statig gebouw tussen de huizen van diplomaten aan de rand van het Terkamerenbos in Brussel.ย We zijn hier ter gelegenheid van de nieuwe samenwerking tussen Filliers Distillery en het exclusieve champagnemerk Charles Heidsieck. Vanaf 1 juli 2016 zal de verdeling van hun champagnes in Belgiรซ immers enkel via Filliers verlopen. Een samenwerking tussen twee bedrijven met een familiale achtergrond en een rijke geschiedenis.
Tijdens de avond krijgen we de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende champagnes van het Charles Heidsieck gamma.ย De degustatie wordt begeleid door chef de cave Cyril Brun en wordt vergezeld van enkele culinaire hapjes van de hand van Jean Michel Laurier.
De champagnes zijn fantastisch! Erg verfijnd en toch toegankelijk. Mijn favoriet? De Vintage Rosรฉ van 2006. Een hele mooie rosรฉ champagne met verfijnde bubbels en een rijke smaak. Puur vakmanschap in het glas.
Ook benieuwd?
De champagnes van Charles Heidsieck vind je bij de betere wijnhandelaars aan de volgende verkoopsadviesprijzen:
- Brut Rรฉserve ย – โฌ 45
- Rosรฉ Rรฉserve – ย โฌ57
- Brut Vintage 2005 – โฌ72
- Vintage Rosรฉ 2006 – ย โฌ88
- Blanc de Millรฉnaires 1995 – โฌ150
http://charlesheidsieck.com/