Menu

Ontdek de Smaakmeesters in Antwerpen

Yes, het is weer zover. Dit weekend wordt het startschot gegeven voor het culinair festival Smaakmeesters. Een event vol lekkere proevertjes, culinaire wandelingen en gastronomische ontdekkingen.

Dat ik fan ben van de culinaire kwaliteiten van Antwerpen, hoef ik jullie niet meer te vertellen. Ik vind het fantastisch hoe je in elke branche topkwaliteit kan vinden. Of dat nu gaat om een uitgebreid diner in een gastronomisch restaurant of een snelle hap streetfood, Antwerpen heeft zo fantastisch veel te bieden.

Het culinair festival Smaakmeesters wil dit dan ook extra in de verf zetten. Het event is intussen al aan zijn derde editie toe. Elk jaar lijkt het festival uit te breiden en ik klaag daar zeker niet om!  Tijdens het openingsweekend serveren bijna 100 deelnemende horeca- en speciaalzaken lekkere proevertjes. Je kunt ook deelnemen aan culinaire wandelingen en je laten inspireren door kookdemo’s van Antwerpse topchefs. Gedurende de hele maand wordt Antwerpen omgetoverd tot een waar culinair paradijs en kun je heel wat lekkers ontdekken. Volg bijvoorbeeld eens een smakelijke wandelroute, verzamel stempels door proevertjes te proberen en maak met je volle spaarkaart kans op één van de 100 waardebons voor een gastronomische ervaring in ’t stad.

Ik ben alvast heel trots dat ik in het A-Blad mocht vertellen over mijn passie voor het culinaire Antwerpen en dit geweldige festival. Antwerpen is een stad die constant in beweging is, tal van internationale trends starten hier. Neem bijvoorbeeld Fish a’ Gogo, één van mijn favoriete plekjes in’t stad voor no nonsense streetfood. Lekkere gamba’s op de grill, oestertjes of kibbeling, zo lekker allemaal! Nog zo’n trendsetter in Hoeked Doughnuts, voor originele donuts met een hoek af. Maar ook vaste waarden als Johan Segers van ’t Fornuis of Ingrid Neven van Pazzo zetten hun beste beentje voor. Het is eigenlijk allemaal wat veel om te vertellen. Gewoon afkomen en proeven zou ik zeggen. Tot dan?!

Het volledige programma en meer info vind je op www.smaakmeesters.be.

Met dank aan Frederik Beyens voor de leuke foto’s bij Fish a’gogo.