Menu

Op bezoek bij Nemo en de pairing club

Nemo en de pairing club? Dat klinkt op zich een beetje vreemd maar als je weet dat Nemo een vrij nieuw visrestaurant in Antwerpen is en Jef Berben, aka el Jéfé voor de pairing zorgde, hoef ik daar toch geen tekeningetje bij te maken hè?

Het idee kwam van mijn liefste wederhelft, zot van cocktails en foodpairing. Nee ik mag niet klagen, stel je voor dat hij elke dag Mc Do wou… Via via was hij in contact gekomen met The Paring Club, een heel fijn concept dat zorgt voor passende cocktailpairing in toprestaurants.

Voor onze editie namen we plaats bij Nemo, een vrij nieuw gastronomisch visrestaurant in Antwerpen. Cocktailguru Jef Berben verzorgde de cocktails. We startten met 3 bites vergezeld van overvloedige bubbels: een Grevelingen oester, een kroketje van Brandade met peterselie en kalamansi en een meringue van komkommer met Zeeuwse gerookte paling en mousse van wilde eend. Stuk voor stuk zeer verfijnd al vond ik de meringue iets te zoet.

Daarna volgde een gerechtje met noordzeekrab, soja meringue, jalapeno en schorseneer. In het glas kregen we een verfrissende cocktail met cachaça, limoen, citroengras, Jamaicaanse peper, kamille, honing en sushi gember. Fantastisch!

Nummer 2 was een gerecht met lameling, zeewiersalade, zwarte bio quinoa, duinkruiden en zeegroentjes. Opnieuw zeer verfijnde zilte smaken. Daarbij serveerde Jef een cocktail van zwarte thee, koriandersiroop en Elexir de Spa. Niet helemaal mijn ding.

Het hoofdgerecht was een echte klassieker die nog zelden geserveerd wordt op restaurant: rog met kappertjes, gerookte boter en nieuwe aardappeltjes. Mooi gegaard en prima op smaak. De cocktail met Mezcal, siroop van Rodenbach grand cru, vijg, verse limoen en rook in het glas was overweldigend. Wat een bommetje!

We sloten af met een mousse van mango, crèmeux van passievrucht, pistache en kokosijs in combinatie met een cocktail met Grand Marnier, kersensap en Elexir d’Anvers. Van dat laatste ben ik jammer genoeg niet zo’n fan, anijs is gewoonweg mijn ding niet. Maar het dessertje kon me wel gelukkig maken.

Conclusie? Wat een fijn concept, we hebben heerlijk gegeten en genoten van de uitleg van Jef Berben. Voor herhaling vatbaar!

Ook proeven? Op 5 juli vind er een nieuwe editie plaats in restaurant Nemo met bartender Timo Jannse uit Amsterdam. Klik hier voor meer info.

Nemo
Verschanssingsstraat 8-10
2000 Antwerpen