Menu

Bevroren citrusvruchten met mascarpone

gevulde citrusvruchten mascarpone copy 3

Als kind al was ik verzot op die heerlijke gevulde bevroren citroenen uit Italië. Met een romige vulling en een fris-zure smaak zijn ze het ideale dessertje om van te genieten tijdens een warme zomeravond in de Italiaanse heuvels maar ook in België zorgen ze voor een zalig vakantiegevoel. Traditioneel worden enkel citroenen zo gegeten maar omdat mijn liefje niet zo dol is op zuur vulde ik ook een appelsien. Eigenlijk kan je naar hartenlust variëren met allerlei citrusfruit: citroenen, appelsienen, pompelmoezen, mineola’s,… wat je zelf verkiest!

gevulde citrusvruchten mascarpone copy 1

Ingrediënten (per 2 personen)

  • 3 citrusvruchten naar keuze (citroen, limoen, appelsien,…)
  • 200 g mascarpone
  • 2 el honing

Bereiding

  1. Hier kiezen we bijvoorbeeld voor een grote Italiaanse citroen. Snijd 2 grote citroenen in de helft en pers ze uit zonder de schil te beschadigen. Rasp de zeste van de 3de citroen.
  2. Meng de zeste en het sap van 1 citroen met de mascarpone (het sap van de twee citroenen maakt het wat te zuur, hou het overige citroensap eventueel bij voor andere bereidingen). Roer er de honing onder.
  3. Vul de 2 grote Italiaanse citroenen met de mascarponecrème en zet ze in de diepvries. Ofwel doe je dit een half uurtje ofwel kan je ze helemaal laten bevriezen maar dan laat je ze best zo’n 15 minuten ontdooien alvorens je ze serveert. Je eet de crème rechtstreeks uit de citroenen.
  4. Voor andere citrusvruchten ga je op dezelfde manier te werk. Voeg zelf de gewenste hoeveelheid sap toe naar smaak maar zorg ervoor dat de mascarponecrème niet te lopend wordt want anders wordt het moeilijk om de vruchten te vullen. Enjoy!

gevulde citrusvruchten mascarpone copy 2