Ingrediënten (10 muffins)
- 150 g zelfrijzende bloem + 1 el extra
- 100 g fijngemalen havermout
- 100 g boter
- 1 eidooier
- 100 g rietsuiker
- 300 melk
- snuifje zout
- 150 g blauwe bessen (vers of diepvries)
Voor het glazuur:
- 4 el poedersuiker
- enkele druppels citroensap
- enkele druppels water
- Bereiding
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe de melk samen met de rietsuikere in een steelpannetje en warm een beetje op.
- Doe de havermout samen met de zelfrijzende bloem in een kom, voeg het zout toe en voeg de eidooier toe en meng goed.
- Giet er de warme melk op. Melk alles goed door. Voeg de boter eraan toe en meng goed.
- Bestrooi de blauwe bessen met de bloem (zo zakken ze niet naar de bodem) en meng even. Meng ze nadien onder het beslag.
- Lepel het beslag in muffinvormpjes of papiertjes en bak de muffins zo’n 30 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
- Meng alle ingrediënten voor het glazuur en druppel het glazuur over de muffins.