Konijn op tafel is voor mij pure nostalgie. Mijn bomma maakte het vroeger met Caves (een Liers streekbiertje). Voor Dille & Kamille maakte ik ‘m op klassieke wijze met pruimen en armagnac. Oh en de zelfgemaakte kroketjes die mogen natuurlijk niet ontbreken!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 konijnenbillen
- 250 g gedroogde pruimen
- 200 ml bruine fond
- 100 ml armagnac
- 100 ml water
- 1 boterham besmeerd met graantjesmosterd
- 2 el boter
- 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
- peper en zout
Bereiding
- Kruid de konijnenbillen met peper en zout en bak ze kort aan met wat boter in een gietijzeren kookpot.
- Haal ze uit de pot en zet ze even weg.
- Doe de fijngesnipperde ui bij in de kookpot, samen met de gedroogde pruimen en bak kort aan.
- Blus met de armagnac. Voeg nadien de bruine fond en het water toe.
- Leg de konijnenbillen in de saus en laat minstens 1 uur garen tot het vlees bijna van het bot valt.
- Leg een boterham met wat graantjesmosterd in de saus. Hij zal oplossen waardoor de saus zal gaan binden.
- Serveer de konijnenbillen met versgemaakte kroketjes.