Menu

Konijn met pruimen en kroketjes

Konijn op tafel is voor mij pure nostalgie. Mijn bomma maakte het vroeger met Caves (een Liers streekbiertje). Voor Dille & Kamille maakte ik ‘m op klassieke wijze met pruimen en armagnac. Oh en de zelfgemaakte kroketjes die mogen natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 konijnenbillen
  • 250 g gedroogde pruimen
  • 200 ml bruine fond
  • 100 ml armagnac
  • 100 ml water
  • 1 boterham besmeerd met graantjesmosterd
  • 2 el boter
  • 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kruid de konijnenbillen met peper en zout en bak ze kort aan met wat boter in een gietijzeren kookpot.
  2. Haal ze uit de pot en zet ze even weg.
  3. Doe de fijngesnipperde ui bij in de kookpot, samen met de gedroogde pruimen en bak kort aan.
  4. Blus met de armagnac. Voeg nadien de bruine fond en het water toe.
  5. Leg de konijnenbillen in de saus en laat minstens 1 uur garen tot het vlees bijna van het bot valt.
  6. Leg een boterham met wat graantjesmosterd in de saus. Hij zal oplossen waardoor de saus zal gaan binden.
  7. Serveer de konijnenbillen met versgemaakte kroketjes.