Ik wou het jullie al zo lang vertellen, maar nu kan het eindelijk! Ik ben heel blij om aan te kondigen dat ik vanaf nu recepten ontwikkel voor Dille & Kamille. Mijn eerste gerechtje is een echte klassieker: frisse gazpacho. Ideaal bij dit zomerse weer!
foto: Joke Van den Heuvel
Gazpacho
Ingrediënten (voor 1 liter gazpacho – 4 personen)
- 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
- 1 kg tomaten, in blokjes
- 1 komkommer, geschild en ontpit in blokjes
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl witte wijnazijn
- 3 el olijfolie*
- versgemalen zwarte peper* en zeezout
Voor de garnering:
- Verse broodcroutons
- 3 kleuren paprika’s en komkommer in blokjes
Bereiding
- Doe de paprika, de tomaten, de komkommer, het sjalotje en de geperste look in de Mix goed door. Indien gewenst kan je de soep nu zeven.
- Voeg de olijfolie en de witte wijnazijn toe. Kruid af met zwarte peper van de molen en zeezout.
- Dien de soep goed koel op.
- Serveer eventueel met wat verse broodcroutons en fijne blokjes paprika en komkommer.
Bekijk dit recept en bijhorende producten ook op http://www.dille-kamille.be/nl/