Dinsdag is mijn vaste dag op de redactie van Libelle Lekker. Dus dan maak ik meestal een snel gerechtje voor het avondeten. Vanavond stond deze gebakken gnocchi nog eens op het menu. Intussen één van mijn favorietjes op een drukke dag.
#publiciteit
Ingrediënten – 2 personen
- 400 g gnocchi om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- 1/2de courgette
- 2 handenvol verse spinazie
- handvol kerstomaatjes
- 1 grote el Boursin (ik gebruikte die met basilicum en bieslook)
- 4 sneetjes parmaham (optioneel)
- verse kruiden naar keuze (optioneel)
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Pel de knoflook en de rode ui en snipper fijn. Snijd de courgette in stukjes, halveer de kerstomaatjes.
- Verhit de olijfolie in een diepe pan. Voeg de olijfolie, de knoflook, rode ui en de courgette toe. Kruid met peper en zout en bak zo’n 5 minuten.
- Voeg de gnocchi toe en bak opnieuw 5 minuten. Voeg dan de spinazie en de tomaatjes toe. Laat alles even mooi stoven tot de spinazie gaar is. Meng er de Boursin onder en voeg een half glas water toe. Laat een minuut opwarmen en meng alles goed door. Kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout en werk af met wat verse kruiden naar keuze.
Recept in samenwerking met Boursin.