Menu

Kruidentaart met courgette en parmaham

courgettentaart1copy

Ik ben een beetje verslaafd aan het lezen van magazines. Met een magazine in mijn luie zetel ploffen, is voor mij echte ontspanning. Maar het kan ook een bron van inspiratie zijn! Zo zag ik in het zomerse feestnummer van Delicious. een heerlijke hartige plaattaart. Ik maakte er een beetje mijn eigen versie van en was heel tevreden met het resultaat. Van mij moeten magazines echt blijven bestaan, er gaat niets boven het gevoel van papier en de geur van inkt!

Delicious

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 rol bladerdeeg (vierkant)
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 potje kruidenkaas (genre Boursin)
  • 1 potje zure room
  • verse fijngehakte bieslook en peterselie
  • enkele sneetjes parmaham

courgettentaart copy

Bereiding

  1. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Rol de buitenste randen wat op naar binnen zodat je een dikkere rand krijgt.
  2. Meng de kruidenkaas met de zure room en wat fijngehakte kruiden.
  3. Snijd de courgettes in dunne rondjes.
  4. Bestrijk het bladerdeeg met het kruidenkaasmengsel. Leg er dakpansgewijs de courgetteschijfjes op.
  5. Bak de taart 20 minuten in een oven van 180°C.
  6. Haal de taart uit de oven en bestrooi ze met wat kruiden en leg er wat stukjes parmaham op.