Als kind al was ik verslaafd aan meringues. Zachte, warme meringue, harde koekjes, alle vormen en smaken konden mij bekoren. Deze keer ging ik voor harde meringues maar ik wou echt iets origineels, dus deed ik er frambozencoulis en pistachenootjes onder. Enjoy!
Ingrediënten (15 meringues)
- 250 g eiwit
- 250 g kristalsuiker
- 250 g poedersuiker
- 1 el wijnsteenpoeder (crème de tartre) om de eiwitten te stabiliseren (optioneel)
- frambozencoulis
- pistachenootjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Klop de eiwitten licht schuimig en voeg er dan beetje bij beetje de kristalsuiker bij. Klop het eiwit helemaal stijf in pieken en klop er dan beetje bij beetje de poedersuiker onder. Klop verder (dit kan zo’n 10 minuten duren) tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is. Klop er dan het wijnsteenpoeder onder.
- Schep of spuit de meringues op een bakplaat met bakpapier.
- Neem een kannetje met wat frambozencoulis, giet wat coulis vanboven op de meringues en trek er strepen in met behulp van een vork. Leg er wat pistachenootjes op.
- Bak en droog de meringues zo’n 2,5 uur in een oven op 100°C.
- De meringues bewaren tot zo’n 4 dagen in een luchtdichte doos.