Quick pickle? Jep je kent dat wel dat ze zo op restaurant een zuurtje toevoegen. Eigenlijk kan je dit makkelijk zelf maken en meteen gebruiken of bewaren voor later. Probeer het eens met dit recept dat ik ontwikkelde voor Dille & Kamille.
Ingrediënten
- Bussel radijsjes
- 2 wortelen
- 1 komkommer
Voor de quick pickle
- 400 ml water
- 6 el rietsuiker
- 200 ml witte wijnazijn
- ½ tl zout
- roze peperkorrels
- korianderzaad
- steranijs
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de quick pickle. Snijd de wortelen en de komkommer in repen met behulp van een dunschiller. Snijd de radijsjes schuin in schijfjes.
- Doe de groenten in 3 aparte bokalen. Doe er enkele kruiden naar keuze bij en overgiet met de quick pickle. Na een half uurtje zijn ze al klaar voor gebruik maar als je je potten goed steriliseert, kun je ze weken bewaren!
Tip: serveer deze quick pickle bij een vrij vettig gerecht als pulled pork, gebraden ham of wok voor een fris contrast.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.