Nu de zomer op zich laat wachten denk ik terug aan mijn vakantie in Cyprus. Daar ontdekte ik een nieuwe verslaving: halloumikaas. Door zijn structuur smelt de kaas niet wanneer je hem bakt maar wordt hij lekker zacht. Heerlijk in een fris slaatje.
Ingrediënten (4 personen)
- 1 zakje gemengde salade met rucola
- gehakte peterselie
- 8 nectarines
- een handvol edamame of tuinbonen per persoon
- een handvol cashewnoten per persoon
- 8 grote falafelbolletjes
- 16 sneden halloumi
- een mengeling van gedroogd fruit (rozijnen, gojibessen, mango,…)
- granaatappelazijn
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Neem vier borden en schik hierop de salade, edamame, enkele cashewnoten en wat gedroogd fruit. Strooi er wat gehakte peterselie over.
- Snijd de perziken in stukken en gril ze met wat olie in een grillpan. Leg de warme perziken op de salade.
- Warm de falafelbolletjes op en leg deze op de salade.
- Bak de halloumi in een hete grillpan kort aan. Leg de kaas op de salade.
- Werk af met enkele druppels olijfolie, granaatappelazijn en peper en zout.