Menu

Snelle en gezonde madeleines met limoen en groene thee

limoenmadeleines copy

Na al dat gefeest, tal van uitgebreide diners, nieuwjaarsrecepties,… besloot ik voor mezelf om een maandje te ‘detoxen’. Daarbij denk ik niet aan een echt dieet ofzo maar wil ik gewoon teruggrijpen naar de eerlijke, gezonde en voedzame keuken. Als ik aan gezond denk, denk ik vaak terug aan mijn reizen door Zuid-Oost Azië waar ik zonder moeite enkele kilo’s kwijtspeelde en terugkwam met een strakker, gezonder lijf dat veel minder last had van allerlei kwaaltjes. En dus kwam ik met het idee om een Oosterse ‘detox’ maand te houden compleet met reisverhalen en gezonde adresjes in Antwerpen.

De laatste receptie is net achter de rug en euh ja het is zondag. Zondag is en blijft bakdag maar deze maand mag dat met een gezonde toets. Ik bedacht een variatie op de bekende madeleines en maakte ze met rietsuiker, limoen en groene thee. Veel gezonder en super lekker! Wel niet alles in één keer opeten hè 😉.

Ingrediënten (15 madeleines)

  • 1,5 ei
  • 70 g ruwe rietsuiker
  • 85 g zelfrijzende bloem
  • zeste van 2 limoenen
  • 35 g boter
  • 1 tl groene thee of matcha poeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Klop de eieren schuimig met de rietsuiker. Zeef er de bloem onder.
  3. Meng voorzichtig en roer er de limoenrasp door.
  4. Smelt de boter. Roer de boter onder het deeg.
  5. Vet de madeleinevormpjes in met wat boter of olie. Lepel het deeg in de vormpjes.
  6. Bak de madeleines zo’n 15 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.