Ingrediënten (voor 4 personen):
• 8 kippenboutjes
• ras el hanout
• 4 uien, in ringen gesneden
• handvol gedroogde abrikozen, gehalveerd
• 150 g donkere rozijnen
• 2 dl water
• 2 el plantaardige olie
• ras el hanout
• 4 uien, in ringen gesneden
• handvol gedroogde abrikozen, gehalveerd
• 150 g donkere rozijnen
• 2 dl water
• 2 el plantaardige olie
Bereiding:
- Zet de tajine op het vuur en doe er de olie in. Kruid de kippenboutjes met de ras el hanout-kruiden en bak ze aan in de tajine.
- Voeg de uienringen toe en laat alles even aanstoven. Voeg ook de rozijnen en de gedroogde abrikozen toe.
- Draai het vuur laag, giet het water over de kip en zet het deksel op de tajine. Laat zo’n 45 minuten sudderen.
- Serveer de tajine met Marokkaans brood of couscous
Recept en styling in opdracht van http://www.dillekamille.be