Menu

Pompoenpannenkoeken met kaneel en maple syrup

Herfst en een feestdag op komst! Het perfecte moment om pannenkoeken te bakken. Probeer deze eens met pompoen en kaneel. Helemaal herfstig, zo klaar en super lekker!

Ingrediënten (12 kleine pannenkoeken)

  • 200 g geschilde butternut in blokjes
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 2 el arachideolie

Voor erbij:

  • Handvol pecannoten
  • Maple syrup

Bereiding

  1. Kook de butternut gaar in water, giet het water weg en doe de blokjes butternut in de blender. Voeg de melk, de zelfrijzende bloem, de eieren en het kaneelpoeder toe en mix glad.
  2. Bak de pannenkoeken goudbruin in een pan met wat arachideolie.
  3. Hak de pecannoten fijn. Schik de pannenkoeken op de borden en bestrooi met de pecannoten. Giet de maple syrup erover.

Recept, styling en foto in samenwerking met Waasland Shopping.