Ingrediënten (2 personen)
- 120 g rijstnoedels
- 150 kalkoenfilet, in blokjes
- 1 ui, gepeld en fijngesneden
- 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
- wokgroenten naar keuze: bv. paprika, prei en sojascheuten
- 3 el sojasaus
- 2 el sweet chilisaus
- 1 el currypoeder
- 4 el zwarte bonensaus
- ¼ ananas in blokjes
- koriander
- optioneel: seroendeng (mix van pinda en geroosterde kokos)
- 1 el plantaardige olie
Bereiding
- Marineer de kalkoenfilet een 20-tal minuutjes in de zwarte bonensaus. Kook intussen de rijstnoedels gaar in gezouten water.
- Zet de wok op het vuur met de olie en wok de ajuin met de look, de cashewnoten en de ananas, voeg de gemarineerde kalkoenfilet toe.
- Voeg de wokgroenten, de sojasaus, sweet chili saus en het currypoeder toe. Wok alles goed door. Roer er nadien de rijstnoedels onder.
- Schep het wokgerecht in een diep bord en werk af met verse korianderblaadjes en wat seroendeng.